Voel de grond onder je voeten: Slapen in een wolkenkrabber

Extreme hoogte, de wind door je haren en eventueel een angstige blik de diepte in. Het betreden van een wolkenkrabber is een huiveringwekkende, maar unieke ervaring. Deze gigantische gebouwen bevatten bovendien ook nog eens spectaculaire attracties. Boekingswebsite Hotels.com onthult de steden waar reizigers de mooiste panorama’s kunnen bezichtigen.

1 Guangzhou, China: Een vrije val van het hoogste observatiedek ter wereld

Het is te hopen dat bezoekers van de Canton Tower in Guangzhou geen last hebben van hoogtevrees. Op een ‘bescheiden’ hoogte van 488 meter, kan men genieten van één van de hoogste uitzichten van de hele wereld. Wie de adrenaline in zijn of haar bloed wil voelen stromen, kan dit ervaren met een bungeejump van het platform. Voor diegene die toch iets voorzichtiger aan willen doen, zijn er ook andere attracties. Het 37 verdiepingen tellend gebouw heeft namelijk diverse restaurants, casino’s en er bevindt zich zelfs een filmtheater in de Canton tower. Een overnachting kost hier, volgens de Hotel Price Index (HPI), tijdens de eerste helft van 2014 gemiddeld €99.slapen in een wolkenkrabber - Canton Tower in Guangzhou

 

2 Shanghai, China: wandelen met zicht op de Skywalk

De Chinese stad Shanghai heeft meerdere indrukwekkende panorama’s te bieden. Op de Skywalk in het World Financial Centre bevinden bezoekers zich op 474 meter boven de grond. De glazen vloeren bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de rivier Huangpu. Men kan op de 97e verdieping van het WFC over een lange brug boven de stad lopen. Daarnaast bevindt zich op de 94e verdieping een verscheidenheid aan verschillende evenementen in de unieke setting van Sky Arena. Shanghai heeft ook nog eens aantrekkelijke hotelprijzen te bieden. Een hotelkamer kostte hier in de eerste helft van 2014 gemiddeld € 89 per nacht.

slapen in een wolkenkrabber - Skywalk Shangai

3 Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: Zonnige 360 graden woestijn panorama

Groot, groter, Dubai. De tempel van Burj Khalifa is een van de highlights van Dubai en is ook met trots het hoogste gebouw ter wereld met zijn 828 meter. De snelle liften brengen bezoekers als katapulten binnen 60 seconden op de 124ste verdieping. Op de top heeft men een 360-graden uitzicht. Met gemiddeld 4.000 bezoekers per dag geniet men van het prachtige uitzicht over de woestijn en de stad. Om een lange wachtrij te vermijden is het verstandig om kaartjes van te voren te reserveren. Wie hoogtevrees heeft, kan het winkelcentrum van maar liefst 7.000 m2 bezoeken. Hotelgasten betaalden in de eerste helft van 2014 een gemiddelde van €174 per nacht in Dubai.

slapen in een wolkenkrabber - Burj Khalifa Dubai

4 Tokyo, Japan: Een combinatie van ontwerp en traditie bij de hoogste tv-toren

Een beetje competitiedrang is Japanners niet vreemd.. De hoofdstad van Japan heeft na de afronding van de Tokyo Skytrees twee jaar voorsprong op de concurrentie in China, als de ‘hoogste tv-toren in de wereld’. Met opzet werd de naaldvormige wolkenkrabber 34 meter hoger gebouwd dan de Canton Tower in Guangzhou. Het gebouw geeft bezoekers op een afstand van 350 en 450 meter een bijzonder uitzicht op de metropool. De indrukwekkende architectuur combineert moderne technologie met de Japanse traditie: het uiterlijk van het gebouw heeft een oud Japans design. Met zijn prachtige lichtontwerp, is de Tokyo Skytree ook in de avond een attractie voor bezoekers aan Tokyo. Tijdens de eerste helft van 2014 betaalden hotelgasten gemiddeld €103 per nacht.

slapen in een wolkenkrabber - Tokyo skytrees

5 Toronto, Canada: voel de diepte onder je voeten

Binnen 59 seconden kom je bovenaan de wolkenkrabber met een hoogte van 466 meter. Dit is enkel en alleen mogelijk bij de CN Tower in Toronto. Door een glazen vloer kijkt men neer op de metrostad. Een bijzondere attractie in de toren is ook de “Edge Walk” – een 1.50 meter brede buitenrand zonder reling. Men zit vast aan speciale kabels die om het gebouw heen kunnen draaien. Stalen zenuwen zijn vereist en adrenaline junks kunnen zelfs over de rand leunen waardoor het lijkt alsof men in de lucht zweeft. Reizigers betalen gemiddeld €111 voor een nacht in Toronto.

slapen in een wolkenkrabber - CN Tower Toronto

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *