Roken tast je uiterlijk aan!

roken tast uiterlijk aanRoken is niet alleen slecht voor je gezondheid en conditie, maar het is ook een downgrade voor je uiterlijk. Je krijgt er een grauw gezicht van, het ruikt alles behalve fris en je haar wordt dunner. Ja dames, het is ook slecht voor je haar…Toch roken er nog steeds veel mensen in Nederland. Wat is er nou precies zo ongezond aan roken, en hoe tast het ons uiterlijk aan?

Huid

Bepaalde stoffen in tabaksrook versnellen de afbraak van bindweefsel in de huid, hierdoor verliest de huid zijn elasticiteit. Rokers krijgen daardoor meer en diepere rimpels. Ook gaat je huid er een stuk valer uitzien van roken. Dit komt omdat bepaalde stoffen in tabaksrook een vernauwend effect hebben op de bloedvaten in de huid. Hierdoor ontstaat er een tekort aan zuurstof en bepaalde voedingsstoffen. Je hebt dus niet alleen meer kans op rimpels, maar ook oneffenheden als puistjes en mee-eters. Door roken krijg je ook sneller rimpels rondom de mond.

Haar

Roken beïnvloedt de bloedstroom en zuurstof toevoer waar de nieuwe haarcellen gevormd worden. Hierdoor vind er een tragere celdeling en een arme cel ontwikkeling plaats. Je haar wordt dus dunner en groeit het minder snel. Omdat de wortels onvoldoende voeding en zuurstof ontvangen, krijgen rokers ook eerder  grijs haar.

Tanden

Door roken gebeurt er met je tanden bijna het zelfde als met je huid en je haar. Doordat de bloedvaten vernauwen, wordt de wand van de bloedvaten minder doorgankelijk voor de afweercellen. Zo veroorzaakt het dus onder andere aanslag op tanden en tandvlees, verkleuring van de tanden en een slechte adem.

roken tast je uiterlijk aanWe are not finished yet…

Roken beïnvloedt niet alleen de geur van je adem maar ook de geur van je lichaam.
Niet-rokers ruiken vaak frisser. Daarnaast gaat de rooklucht ook in je kleding en haar zitten.

Begin er niet aan!

Het is natuurlijk het beste als je nooit begint met roken. Want stoppen met roken is zo makkelijk nog niet. Ondanks dat nicotine (de verslavende stof in sigaretten) binnen 5 dagen uit je systeem zou moeten zijn… is het afleren van de gewoonte een Mission Impossíble. Roken is een vaste handeling, en dat hebben mensen graag. Stop je met roken, dan verlang je nog steeds naar die vaste handeling. Vaak gaan mensen dan over op vele ‘tussendoortjes’ of gewoon lekker snoepen. En teveel snoepen is ook niet bepaald goed voor ons uiterlijk.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *