Powervrouw van 2015: Ruby Rose

Ruby RoseZe begon als model in 2002 en brak door als Australië’s favoriete tv-girl in 2010 toen ze als VJ werkte bij MTV. Met hier en daar een rolletje in een film of serie en een appearance als jurylid in programma’s zoals Australia’s Next Top Model, kunnen we Ruby op z’n zachtst gezegd een media heldin noemen. Maar wat gaat er schuil achter de liefde voor media-influence van Ruby Rose?

Big break through

In januari 2015 werd bekendgemaakt dat Ruby de nieuwe ‘Mrs. Steal Your Girl’ zou gaan spelen in de Netflix Orginal serie ‘Orange is the New Black’. Vrijwel meteen na haar eerste verschijning op het rode doek sloeg het internet op hol. Menig man en vrouw was spontaan gevallen voor de charmes van de mannelijke maar toch vrouwelijke Ruby. En in tegenstelling tot de meeste sterren, wist Ruby hier goede raad mee.

Vroeger

Toen Ruby 12 was kwam ze uit de kast. Niet alleen als lesbiënne maar ook als meisje dat graag verder wilde als jongen. Echter was transgender nog niet echt een geaccepteerd begrip 18 jaar geleden. Met als gevolg dat Ruby jarenlang mentaal en fysiek getreiterd werd door leeftijdsgenoten. Zó erg zelfs, dat ze nog voor haar 18e een zelfmoordpoging heeft gedaan.

Pas in 2013, lang nadat deze nare periode over (leek) te zijn en ze allang geaccepteerd en geadoreerd werd om wie ze is, besloot Ruby zich op te laten nemen om behandeld te worden voor de ongoing depressie en de trauma’s die haar al die jaren hadden achtervolgd.

Daarna, nu iets meer dan een jaar geleden, kwam ze terug met een video waarin ze zichzelf uitte. “Break Free”, een korte clip die visualiseert hoe Ruby struggled met bipolariteit en hoe ze eigenlijk een beetje tussen man, vrouw, en goedkeuring van de society inhangt. Gender Fluidity is hoe ze het noemt. En het houd simpel gezegd in dat ze zich identificeert als man, maar ook als vrouw.

Met meer dan 13 miljoen views, werden Ruby en Gender Fluidity binnen no-time het gesprek van de dag (of eigenlijk van 2015) en tot haar eigen verbazing kreeg ze zeeën aan positieve reacties van mensen die zich net zo voelde en er eindelijk voor uit ruby rosedurfde te komen.
Ze werd een stem voor jongeren die zich net zoals zij voelen, voor transgenders, voor gays en voor openminded people. Ze deelden massaal hun verhalen met Ruby en met de wereld, waardoor er een soort wereldwijde beweging stond om homoseksualiteit te accepteren. Van talkshows tot verenigingen tot reality programma’s, alles riep dit jaar op tot het accepteren en respecteren van mensen zoals ze zijn. Het drong zó ver door tot de mens, dat zelfs de VS het homohuwelijk heeft gelegaliseerd dit jaar. Next on Ruby’s list: Australia. Want daar is het helaas nog steeds niet legaal.

Al met al: na een hele hoop ongelukkige jaren wordt Ruby eindelijk geaccepteerd door haarzelf en de wereld. Ze is nu gelukkig met haar verloofde Phoebe Dahl, verscheen ze pas vrolijk in een jurk en even later in een knallend pak als host bij de MTV VMA’s in Milan, en heeft ze stiekem best een groot aandeel in het stukje geschiedenis dat dit jaar geschreven is met betrekking tot het homohuwelijk.

De les die Ruby ons meegeeft:

Wees jezelf, accepteer iedereen zoals ie is. Laat je niet uit de weg slaan door wat dan ook. En als je iets écht wil, dan kun je het!

(Ps. Mocht je je schamen voor je crush op Justin Bieber? Ruby wordt best wel vaak voor hem aangezien! Na het zien van de onderstaande foto begrijp je vást wel waarom)

Ruby Rose

Foto’s gevonden via: Instagram @RubyRose

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *