Powervrouw: Laverne Cox

LaverneNet als onze vorige powervrouw, ken je Laverne Cox misschien als Sophia Burset uit Orange is the New Black.

Laverne is een bekende actrice, reality tv ster, tv producer en een LGBT voorzitter.

LGBT is een organisatie die zich focust op het geluk, welzijn en de rechten voor Lesbiënnes, Gays, Bi-seksuele- en Transseksuele mannen en vrouwen.

Ze heeft dan ook haar eigen viral hashtag #TransIsBeautiful, en in dit artikel zal ik je vertellen waarom…

 

 

 

Over Laverne Cox

31 jaar geleden werd Laverne geboren als Laverne Coxjongen. Haar geboortenaam wil ze graag geheim houden. Ook heeft ze een eeneiige tweelingbroer, M. Lamar (die speelt Sophia Burset in OitNB tijdens een flashback waarin zij nog geen vrouw was).
Ze groeide op in Alabama, waar het haar erg moeilijk werd gemaakt om te zijn wie ze wilde zijn. Na jarenlang gepest te zijn deed ze op 11 jarige leeftijd een zelfmoordpoging door een hele pot pillen in te nemen, zegt ze in een interview met Time in juni 2014:

‘I learned in church that [being gay] was a sin. I just imagined that I was disappointing [my grandmother in heaven] and it just was devastating for me. So I went to the medicine cabinet and got a bottle of pills. And took them. And swallowed them. And went to sleep, hoping not to wake up. And I did wake up, with a really bad stomachache. I don’t remember what the pills were. Whatever it was, I thought that they would kill me but they didn’t.’

Gelukkig is ze toch opgestaan tegen het pesten en gaan doen wat ze wilde. Niet alleen heeft ze kunst gestudeerd, maar ook klassieke dans, creative writing en acteren. In haar laatste tienerjaren is ze naar New York verhuisd om actrice te worden, en hier is ze ook de transitie van man naar vrouw begonnen. Een talentvolle dame dus. Ondanks dat ze voor acteren heeft gekozen is ze wel nog steeds gek op dansen:

Fun Fact: tijdens het eerste seizoen van Orange is the New Black werkte Laverne nog steeds bij het restaurant waar ze begon met werken toen ze naar New York verhuisde. ‘Just to be sure’. Ze werkte hier als performing drag queen. Het restaurant zit er nog steeds, het heet Lucky Cheng’s en als je er meer over wil weten kun je hier klikken.

Onderscheidingen, Awards en Awareness

Laverne CoxNu, zo’n 15 jaar na haar transitie, is Laverne de eerste transgender actrice die genomineerd werd voor een Primtime Emmy Award. En de eerste transgender persoon die een eigen wax figuur in Madame Tussauds heeft staan. En ook nog de eerste transgender persoon die ooit op de cover van Time Magazine heeft gestaan!

Dagelijks zet ze zich in voor iedereen die belemmerd wordt door de intolerantie en gebogen mensenrechten in Amerika en de rest van de wereld. Dit doet ze door lezingen te geven op universiteiten en door haar verhaal te vertellen bij talkshows en in interviews.

Wil je meer weten over Laverne Cox? Klik dan hier om haar website te bekijken.

De les die Laverne ons meegeeft:

Wees tevreden met wie je bent van binnen en van buiten, en trek je niks aan van mensen die daar wat van vinden.

Fotocredits: dailymail, yahoo, WeHeartIt

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *