Powervrouw: Koningin Máxima

Powervrouw: Koningin MáximaHet leven van een koningin gaat niet alleen over rozen. Dat blijkt uit allerlei artikeltjes die wij tegenkomen wanneer we Koningin Máxima googelen.
We waren benieuwd naar het dagelijkse leven van een Koningin, naar wat daar anders aan zou zijn dan aan dat van ons.
Lastig te vinden, hare majesteit heeft namelijk helemaal geen tijd voor interviews over het huishouden en dergelijke zaken. Maar, we hebben redelijk wat leuks bij elkaar kunnen sprokkelen, en zijn tot de conclusie gekomen dat Máxima niet alleen letterlijk een powervrouw is, maar ook zelf verantwoordelijk is voor deze waardige titel!

 

 

Als je altijd maar in een jurk moet verschijnen overal, kunnen wij best begrijpen Onze Koningin Máxima ziet er altijd gelikt uit! dat je het een keer zat wordt. In Máxima’s geval is dat maar héél soms te merken. Ze staat bekend om haar gevoel voor fashion en als “minst saai geklede royal”.
Er zijn zelfs websites die haar verschijningen bijhouden. Daar mogen we best trots op zijn!

Maar over onze Maxima valt nog veel meer te vertellen. Als “de vrouw van” heeft ze zich toch goed kenbaar gemaakt, in het buitenland is ze zelfs bekender dan Willem! Naast haar succesvolle looks, zet ze zich in voor kids in de problemen, vrouwen, Nederland, en natuurlijk haar eigen 3 smurfjes. En dit alles terwijl ze geen stap kan zetten zonder paparazzo’s all over the place. Respect, of niet dan?

 

Inzet goede doelen

Eerder dit jaar ging Máxima stilletjes op bezoek bij ‘U-Turn’ in Rotterdam. U-Turn is een opvang voor dakloze jongeren en tienermoeders, het draait voornamelijk op vrijwilligers en helpt de jongeren op weg naar een zelfstandig bestaan. Als beschermvrouw van het Oranje Fonds bezoekt Máxima regelmatig maatschappelijke instellingen om ze te steunen en haar betrokkenheid te betuigen.

Zo lanceerde Máxima eind vorig jaar tijdens de viering van ’40 jaar blijf-van-m’n-lijf’ bijvoorbeeld, een app speciaal voor vrouwen die te maken hebben of hebben gehad met huiselijk geweld. De app genaamd Ican is ervoor gemaakt om deze vrouwen te helpen met herstellen en het opbouwen van vertrouwen. Met deze app kunnen vrouwen informatie en advies krijgen, een dagboekje bijhouden, en chatten met anderen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.

Meer weten over de app? Klik dan hier.

 

Ook maar gewoon een mama

Natuurlijk moet een koningin (zelfs in dit tijdperk) zorgen voor een opvolg(st)er. De drie kleine prinsesjes zijn inmiddels niet zo jong meer, want de oudste begon afgelopen augustus al als brugpieper op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. “U weet, het is de eerste week. Dus het is allemaal wel heel spannend”, zei Máxima trots tegen Show Nieuws. “Moeders leeft elke minuut mee”.
Amalia heeft haar middelbare school zelf uitgekozen, en de eerste dag moest uiteraard (net als bij menig ‘normaal’ gezin) vastgelegd worden…

Prinses Amalia op de fiets naar haar eerste middelbare schooldag

En zo zijn er ook familie uitjes. De Royal Family was bijvoorbeeld ook aanwezig bij Sail dit jaar! Zelfs Oma was mee.

Familie van Oranje bezocht Sail 2015

En natuurlijk… schoonheidsfoutjes (normáálste zaak van de wereld)

 

Beetje flauw natuurlijk… Iedere vrouw maakt wel eens stiekem een blunder. Maar dat hoeft (in ons geval dan) niet meteen op de voorpagina van de krant. Het bewijst echter wel weer dat onze bijna-perfecte koningin ook maar gewoon een mens is!
Máxima was op weg naar Edouard Vermeulen van het Modehuis Nathan in Brussel, toen ze vlak voorbij Antwerpen met een lege tank tot stilstand kwam op de snelweg. Gelukkig (dat gaat dan helaas wel weer een beetje anders dan bij ons, de bofkont) zorgde haar beveiliging voor een jerrycan met benzine, waardoor ze snel weer verder kon racen.
Shit Happens… 

 

De les die we leren van MáximaKoningin Máxima

Als deze madame het kan terwijl ze overal gevolgd en bekeken wordt, dan kunnen wij het ook wel!
In haar speech op de Emancipatie Tour zei Máxima:

“Emancipatie is zelf aan het stuur zitten van je leven. Al dan niet met een bijrijder naast je en een volle achterbank”(knipoog).

Met drie kinderen én haar vent Willem als bijrijder weet Máxima hier alles van. Máxima benut haar eigen talenten en roept vrouwen op hetzelfde te doen.

 

Vrouwen mogen best meer voor zichzelf opkomen volgens hare majesteit, omdat we meer kunnen dan we zelf denken. “Er zijn veel mogelijkheden, maar alles begint bij het geloof in je eigen kracht!”

Overige Foto- & Inspiratiebronnen: AD, Youtube, MarieClaire, ShowNieuws.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *