Kilo’s kwijt raken met het champignon dieet

champignon dieetDe champignon is een groente waar je alle kanten mee op kunt. Zo kun je er snel en gemakkelijk de meest gevarieerde gerechten mee maken. Maar het blijkt dat deze supergroente ook beschikt over hele goede slankmakende eigenschappen! 

Champignons zijn supergroente

Champignons blijken heuse supergroenten te zijn. Ze zitten namelijk vol met mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en seleen. Ook zijn ze een bron van Ergosterol (een voorloper van vitamine D). Champignons zijn verder  vet- en cholesterolvrij en zoutarm.

Kilo’s kwijt met het champignon dieet

De champignon bevat dus amper calorieën, vet en zout. Verder hebben ze een hoog gehalte aan eiwit en voedingsvezels, waardoor je eerder een ‘vol’ gevoel krijgt. De vitamines B2 en B3 helpen bovendien om meer energie uit je voeding te halen, zodat je actief en met een goed humeur je gevecht tegen de overtollige kilo’s aan kunt gaan.

Maar wat is het champignon dieet nu eigenlijk?

Het Britse ‘Mushroom Bureau’ liet tien mensen 5 dagen per week champignons in plaats van vlees bij hun maaltijd eten. Ze verloren daarmee gemiddeld 5 kilo.

Wij lezen op het internet dat Katy Perry en Kelly Osbourne zweren bij het champignon-dieet?

De champignon is de enige groente die vlees benadert als het op eiwitten aankomt en schijnt daardoor goed gebruikt te kunnen worden om vlees te vervangen.

Eet champignons niet rauw

Dat is nou zo jammer. Wij zijn namelijk gek op een champignon uit het vuistje. Maar ze blijken  een aantal mogelijk schadelijke stoffen te bevatten, waaronder Agaritine. Gewone champignons bevatten 15 mg Agaritine per kilo en deze stof is kankerverwekkend gebleken bij muizen. Nog een reden is dat champignons worden gekweekt op paardenmest en daar zitten natuurlijk allerlei bacteriën in. Champignons kun je dus maar beter verhitten voor je ze gaat eten.

Paddenstoelen plukken? Do not try this at home…

Boswachters in Nederland zien liever niet dat mensen paddenstoelen plukken. Dus breng even een bezoekje aan je supermarkt of aan de plaatselijke bio winkel… Hier hebben ze namelijk nog veel meer lekkere en vooral gezonde dingetjes!champignons dieet

Bron: vrouwonline

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *