Een leuker leven

Een leuker leven - blijf positief - DivaLifestyle.ciomEen leuker leven: Dromen durven doen

Toen ik een klein meisje was, laten we zeggen een jaar of 12, wist ik dondersgoed wat ik wilde worden: ambassadrice. Ambassadrice waarvan precies, daar had ik geen idee van. De titel alleen al had een enorme aantrekkingskracht en sprak me aan, ik zag het helemaal voor me om ergens op de wereld een groots en meeslepend leven te leiden en het leed aan te pakken dat daar zou spelen.

Ik ben geen ambassadrice geworden. Maar nog steeds vind ik het fijn om anderen te helpen om in hun kracht te staan, om het verhaal van anderen te vertellen of om te helpen bij het verwezenlijken van je doel. Dat doe ik met deze website, en in mijn werk als online expert en communicatie deskundige.

Doe jij nu-nu, terwijl je dit artikel leest, echt wat je leuk vindt? Doe jij de dingen waar jij blij van wordt? Spring jij ’s morgens uit je bed, om vol energie een gave dag te hebben?

Nee? Dan wordt het hoog tijd dat je daar iets aan gaat doen! Tenzij je het allemaal wel prima vindt natuurlijk. Dan hoef je niks te doen.

Follow your heart - DivaLifestyle.com

Een leuker leven - wachten op een teken DivaLifestyle.com

Een leuker leven: het kan!

Dromen

Stel jezelf de volgende vragen:
Als er nou geen belemmeringen waren, wat zou je dan het liefste doen?

(Alles kan en alles mag, het is immers je droom)

Durven

Welke stappen zou je zetten om dichterbij het verwezenlijken van je droom te komen? Maak deze stappen ook haalbaar. Houd ze klein, zodat het ook te realiseren valt. Als je meteen het latje op z’n hoogst legt, is de kans groot dat het je niet meteen lukt en je het erbij laat zitten.

Doen

Wat belemmert jou om, stapje voor stapje, te gaan doen wat je dichterbij je droom brengt?

Welke angsten heb je? Breng deze is kaart. Zijn je angsten reëel? Waar komen ze vandaan? Zou je ze kunnen overwinnen en zo ja, hoe zou je dat dan doen? Maak een overzichtje van je eerste stappen en verbind daar een datum aan. Zo maak je de eerste stap heel concreet en is de kans groter dat je het ook echt gaat doen.

En, vergeet niet je succesjes te vieren! Als is ie maar heel klein, trek open die bubbels en proost op je eigen overwinningen. Zo maak je het onderweg ook nog eens leuk.

Tip

Beantwoord bovenstaande vragen en schrijf de antwoorden op. Zo staat het op papier en kan je het nog eens nalezen. En bedenk, de weg er naartoe is minstens zo belangrijk en leuk als het behalen van je doel.

Ga ervoor! Je verdient een leuk leven, toch?

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *