Een egalere huid door stomen

egalere huid door stomen

Het stomen van je gezicht is een uitermate geschikte manier om je gezicht eens grondig te reinigen en een boost te geven. Het klinkt wat vies, maar met stomen zweet je alle viezigheid uit je poriën. Het is een goede reiniging om af en toe te doen. En zeker in de winter, want je reinigt er niet alleen je huid mee, maar ook je snotneus loopt leeg! Hoe het werkt? Dat lees je hieronder.

Hoe begin je met stomen?

Het is goed als je voor het stomen je gezicht eerst goed reinigt. Pak daarna een bakje met kokendheet water. Zet een kookwekker op zo’n 10 minuten. Ga met je gezicht boven het bakje hangen en doe een handdoek over je hoofd.

TIP: Kies het liefste voor een grote handdoek, zodat de stoom niet kan ontsnappen.

Het is in het begin even afzien. Het ademen is best pittig, maar naar een paar minuten verdwijnt dat. Na zo’n tien minuten kun je stoppen met stomen. Je poriën staan nu helemaal open. Sluit het ritueel af met een goede reiniging en verzorging voor je gezicht!

 

7 tips voor stomen

stomen voor een egalere huid1. Stoom je gezicht niet meer dan één keer per week.

2. Gebruik een extra grote handdoek, anders ontsnapt er veel stoom.

3. Hang een zakje met kamille thee of losse kamille kruiden in het water. Dit zorgt voor extra reiniging.

4. Stoom voor het douchen, dan kun je daarna onder de douche je gezicht even afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten.

5. Het merk Lush heeft ook speciale tabletten die je kunt gebruiken om je gezicht te stomen!

6. Stoom niet langer dan 15 minuten.

7. Sluit je stoomritueel af met een fijn masker.

Bonus: Je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje Sauna doen, maar dit kost wel iets meer dan een kommetje met kokend water uit je waterkoker.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *