Besparen op je zomer expenses doe je zo!

De zomer staat voor de deur, en als het lekker weer is willen we natuurlijk niets liever dan buiten spelen! Iedereen heeft hier natuurlijk zijn eigen maniertjes en pleziertjes voor. Een (aantal) iets te dure wijntjes bestellen op een terrasje, een dikke vakantie boeken en je over de kop shoppen om er op jouw vakantiebestemming op je best uit te zien, of helemaal uit je dak op een groot festival. Het kan allemaal, maar het is niet gratis! En daarom laten wij ons iets te vaak tegenhouden om deze leuke dingen te doen… Wat zonde is, en daarom geeft Diva Lifestyle je wat tips om te besparen op jouw zomer expenses!

im-in appBesparen op je zomer-expenses doe je zo

1. I’m In

Een festivalletje per maand kan, als je een student bent of om wat voor reden dan ook een iets lager budget hebt, al gauw betekenen dat je de rest van de maand krap zit. Prioriteiten stellen? Nergens voor nodig! Download gewoon de app “I’m In” en win tickets voor alle festivals waar je naartoe wil! Wil het niet lukken? Dan kun je natuurlijk ook onze eigen facebook in de gaten houden, want zo nu en dan verloten wij het een en ander aan feest entree’tjes.
Staan jouw feestjes er niet tussen? Zorg dan dat je vriendjes wordt met de bartender, wie weet wil hij of zij je een keertje op de gastenlijst zetten 😉

 2. Picknicken

Dit is waarschijnlijk gewoon oud nieuws voor je, maar zelf wat lekkers in elkaar flansen en al je vrienden een hapje en een drankje mee laten nemen naar het park, het strand of je eigen balkon, is natuurlijk een stuk goedkoper (en ook veel gezelliger!) dan op een overvol terras gaan zitten of met z’n alle uiteten gaan bij een tent die jullie stiekem helemaal niet zo geweldig vinden maar het goedkoopst is (hihi!)
Bij de Albert Heijn heb je al een flesje wijn vanaf 4 euro en voor je salade ingrediënten kun je het beste gewoon naar een Turks groentewinkeltje gaan (of naar de Aldi!). Om het af te maken kun je een draagbare mini barbecue scoren bij de Action (in je favoriete kleur ook nog :D)

action-bbq        albert heijn besparen

3. Zomerkleren

Die korte broeken van vorig jaar… Die kunnen eigenlijk niet meer. En je moet sowieso een nieuwe bikini. Tsja, duuuurrrr. Je kunt natuurlijk naar de Primark gaan, maar misschien ben je het niet eens met de manier waarop Primark kleding wordt geproduceerd. Of wil je gewoon niet in hetzelfde zomerjurkje lopen als de rest van Nederland (want, iedereen wil het goedkoopst uit zijn, toch?)

De oplossing(en): VINTAGE PER KILO. Ben je een hipster, hou je van oldfashioned, of ben je onwijs creatief met kleren combineren? Breng dan een bezoekje aan Vintage per kilo. Voor 15,- heb je een kilo aan oude kleren en vaak, geloof het of niet, zijn die het koelst om te hebben! (En niemand zal in hetzelfde blouseje lopen, trust me!)

KLEDINGRUIL: Zoek op facebook naar een kledingruil event bij jou in de buurt, of zet er zelf een op. Trek alle shirtjes en frutsels die je niet meer draagt uit de kast en neem ze mee naar jullie meeting-spot. Wie weet heeft er iemand een geweldig jurkje wat ie graag wil ruilen voor jouw zomeroutfit van vorig jaar. Geen zin om er zoveel moeite voor te doen? Bel al je vriendinnen met hetzelfde maatje en doe het lekker thuis.

kledingruil

4. Vakantie

Levert je (vakantie)baan niet genoeg op? Ga dan een paar daagjes uit logeren en maak iemand blij met een vakantie adresje. Via AirBnB kun je gemakkelijk een toerist vinden opzoek is naar een huisje om een paar dagen te vertoeven. Dit kan je zo 100-200 piek opleveren (en een paar gezellige dagen bij je ouders, je vriendje, je gezellige buurvrouw of je vriendinnen) en daarvan kun je weer een lekker weekendje weg. Of je doet het een paar keer en gaat er lekker uitgebreid van op vakantie.

airbnb

5. Geldinzicht

Heb jij niet alleen in de zomer een dure leefstijl maar eigenlijk het hele jaar door? Dan kun je kijken op geldinzicht voor allerlei bespaartips en maniertjes om jouw uitgaves aan bepaalde producten te beperken. Ook kun je berekenen hoeveel geld je nou eigenlijk per jaar verspilt aan bijvoorbeeld sigaretten of broodjes op je werk. Neem dus vooral even een kijkje!

Heb jij meer tips of hebben die van ons je een leuke ervaring opgeleverd of een heel nice spaarplan? Laat het ons dan vooral weten!

© Klik op de foto’s voor de bronnen.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *