5x Je huid op een natuurlijke manier laten herstellen

 

Terwijl je ouder wordt verliest je huid aan vocht en wordt-ie gevoeliger voor schade en rimpelvorming. Nu hoef je niet gelijk een spuit in je tere velletje te laten zetten of een arsenaal aan dure crèmes in te slaan, er bestaan natuurlijker manieren om het verouderingsproces van je huid af te remmen en er jonger uit te zien.

Gezond etenHuid

Houd je aan een uitgebalanceerd dieet met zo weinig mogelijk bewerkt voedsel. Verruil dat verstoppende witbrood en die witte pasta voor een spelt- of volkorenvariant, en eet vooral veel groenten en fruit. Die voorzien je lichaam van essentiële antioxidanten die helpen tegen vrije radicalen die worden gerelateerd aan ziekten en veroudering. Verkies vis en zeevruchten boven rood (rund)vlees.

 

Verzorg je gezicht met fruitjes

Huid

Maak eens een gezichtsmasker van het fruit uit je koelkast. Smeer bijvoorbeeld wat verse papaya op je gezicht. Papaya bezit papaine, een enzym dat de huid exfolieert door de droge huidcellen te verwijderen, en die de afzet van melanine zou verminderen waardoor je huid een fijne glow krijgt. Of wrijf je gezicht in met schijfjes aardbeien, die doordrenkt zijn met bètacaroteen en vitamine A om de regeneratie van het collageen te helpen. Natuurlijke aloë vera op zijn beurt zou door zijn verzachtende en helende werking helpen tegen fijne lijntjes en rimpels. Gebruik deze natuurlijke mooimakers naast je gewone beautyproducten.

 

Sporten!Huid

Vooruit, het is een inkoppertje. Maar waarom is sporten nou zo goed voor je huid? Lichaamsbeweging helpt naarmate je ouder wordt je spierdefinitie en flexibiliteit te behouden, verbetert je algehele welzijn en verbetert de bloeddoorstroom door je lichaam. Dit alles draagt ertoe bij dat je je fit en jong blijft voelen, en er ook jonger uitziet.

 

Drink water

Ons lichaam bestaat voor 60 procent uit water en dat moet je ook steeds zo houden. Als je organen voldoende vocht hebben, werken ze beter. Dit geldt ook voor je huid, die bij een goede hydratatie flexibeler, levendiger en soepeler is. Drink minimaal 8 glazen water per dag, meer mag ook.

 

Stress zo min mogelijk

We hebben allemaal wel eens last van stress en spanning, daar Huiddoe je weinig aan, maar probeer een manier te vinden om hiermee om te gaan. Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat mentale stress het verouderingsproces versnelt. Als je onder grote spanning staat, is de kans groot dat je lichaam onder invloed van hormonen uit balans raakt, wat schadelijk is voor je cellen en ook voor de collageenproductie. En dat vindt je huid niet fijn. Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie helpen de stress te verminderen en verbeteren de zuurstof- en bloed doorstroom.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/divacom/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *