10 tips voor meer geluk

Geluk dwing je af - Divalifestyle

Omdat vrouwen nou eenmaal geweldig zijn, maar OOK de neiging hebben om zichzelf naar beneden te halen, heb ik een lijstje gemaakt (lees: heeft Tara Mohr een lijstje gemaakt) die ik zelf heel vaak bekijk om me weer bewust te worden van het feit dat ook ik best leuk kan zijn. Lees de regels, ik ben het helemaal eens met Tara! Vind meer geluk en rust met deze handige tips.

Meer geluk: onze tips!

 1. Sluit een pact met jezelf

Alleen jij kunt je leven inrichten zoals jij het wilt leiden. Hoeveel geweldige zielen er ook op je pad komen – het is en blijft jouw reis. Neem jezelf voor dat je altijd achter jezelf zult blijven staan; jijzelf bent je aller-, allerbeste vriendin.

 1. Fantaseer

geluk-fantasie Divalifestyle.com

Hoe ziet een perfect leven er voor jou uit? Wat is de droom die je zo fantastisch lijkt dat je ‘m jezelf gewoonweg ontzegt, omdat hij te onrealistisch, te frivool of absurd is? De eerste stap richting dat leven zijn de beelden die jij voor ogen hebt.

 1. Laat jezelf versteld staan

Doe dingen waarvan de adrenaline door je lijf gaat gieren. Stel jezelf de vraag: ‘Wat is eenactie waardoor ik van mezelf versteld zou staan?’ Je innerlijke criticus zal meteen gaan kwetteren, maar vergeet vooral niet dat die jou alleen maar wil beschermen tegen reële en irreële risico’s. Ontdek dat je angsten kunt overwinnen en dat je innerlijke criticus er ook weleens naast zit en creëer geluk.

 1. Ontwikkel een dikke huidmeer geluk-olifantenhuid Divalifestyle.com

Soms krijg je een staande ovatie, soms boe geroep. Raak er maar aan gewend dat je soms wint en soms verliest. Je krijgt juichende en vernietigende kritiek, open armen en desinteresse. Laat het idee los dat iedereen je aardig moet vinden.

 1. Wees heerlijk arrogant

Natuurlijk doe je dat niet, zo ben je helemaal niet. Maar wel een beetje meer arrogantie mag echt wel. Je kent ze wel, die mannen op je werk of in je omgeving die het hoogste woord hebben en vol zijn van hun eigen plannen. Probeer een beetje te doen wat zij doen. Een klein beetje maar, dat is genoeg.

 1. Zet vraagtekens

Zet vraagtekens bij het idee dat je er nog niet klaar voor bent. Terwijl jij bezig bent je kennis en kunde in de luwte te perfectioneren – want het moet allemaal nog beter – hebben je vrienden uit regel 5 ondertussen promotie gemaakt, salarisverhoging gekregen en worden hun ideeën wel uitgevoerd. Zij waren er niet meer klaar voor dan jij; misschien zelfs wel minder. Dus: waag de sprong. Je ontdekt gaandeweg wel hoe klaar je er voor bent.

 1. Wacht niet op een Oscar

geluk-oscars Divalifestyle.com

Wacht niet op lof, bevestiging of een uitnodiging om je mening te geven. Niemand gaat je zien of horen tenzij je zelf in de spotlight gaat staan en je mond opentrekt. Ton leiderschap en doe dingen die je super eng vindt!

 1. Filter advies

De meeste briljante vrouwen zijn bescheiden en staan open voor goede raad. Maar realiseer je wel dat sommige mensen je alleen advies geven vanuit de gedachte ‘ what’s in it for me’. Of ze begrijpen niet waar je mee bezig bent, voelen zich bedreigd of zijn gewoon niet zo geïnteresseerd.

 1. Tank op tijd bij

Als je naar deze stelregels leeft, stap je uit je comfort zone – en best wel vaak. Houd goed in de gaten hoeveel energie je hebt. En als je merkt dat je uitgeput raakt, stop dan en tank bij door dingen te doen die goed voelen en je weer opladen.

 1. Laat andere vrouwen weten dat ze geweldig zijn

  Laat andere vrouwen weten hoe bijzonder ze zijn, en waarom. Neem er echt de tijd voor en nodig ze uit om beste van zichzelf te laten zien. Roem andere vrouwen! Ook dat brengt geluk.

Nummertje 10 is natuurlijk mijn favorietje. De grootste reden om Diva Lifestyle te beginnen was om andere vrouwen te inspireren het beste uit zichzelf te halen en dat jullie dat ook aan de wereld laten zien. Unleash your Diva, want het zit in je. Echt.

Beeld gevonden via: crafthubs

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *